Slahartjes met surimi en garnalen
- Hoofdgerechten, Salade
-
Ingrediƫnten
Surimi
150 g
Garnalen, roze, bereid
150 g
Eiwit
4 stuk(s)
Mayonaise, light, max. 40% v.g.
2 eetlepel(s)
Yoghurt, mager
2 eetlepel(s)
Sla
8 krop(pen), 8 slahartjes (Coeur de Laitue)
Bieslook
1 hoeveelheid (naar smaak)
Zout
1 hoeveelheid (naar smaak)
Peper
1 hoeveelheid (naar smaak)
Bereiding
- Kook je eieren hard en gebruik enkel het eiwit.
- Meng de light mayonaise met de magere yoghurt en de bieslook. Snij de surimi, de roze garnalen en het eiwit fijn en meng met de mayonaise-yoghurt. Afkruiden met peper en zout.
- Snij de slahartjes doormidden en haal wat van de middelste blaadjes eruit. Vul de slahartjes met de garnalen en surimi-mix. Leg er de andere helft van de slahartjes bovenop. Eventueel vastzetten met een tandenstokertje of een prikkertje.