Ingrediënten

  • 300 g macaroni grande (zak 500 g, biologisch)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 schaal rundergehakt (ca. 300 g)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 zak spinazie (300 g)
  • 1 zakje mozzarella (kaas, 125 g), in blokjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak 4 min.
  2. Bestrooi het gehakt met de kaneel en bak nog 1 min. Voeg de tomaten toe en maak ze klein.
  3. Voeg een handvol spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Herhaal tot alle spinazie geslonken is. Laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Giet de pasta af en schep samen met de mozzarella door de saus. Doe de pasta in de ingevette ovenschaal en bak in ca. 20 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als het gerecht te snel kleurt.
{15 juni 2011}