Bloemvrije bananenpannenkoeken
- Nagerechten
-
Ingrediënten
Banaan
2 klein(e)
Ei
3 stuk(s)
Extract (amandel, rum, vanille, …)
½ koffielepel(s), Vanille-
Bakpoeder
2 g
Kaneel
1 snufje
Nootmuskaat
1 snufje
Blauwe bessen
75 g
Poedersuiker
1 koffielepel(s)
Bereiden
- Prak 1,5 banaan in een middelgrote kom. Snij de rest van de banaan in plakjes en zet apart. Mix de eieren, het vanille-extract, het bakpoeder, de kaneel en de nootmuskaat in de kom met de geprakte banaan.
- Bedek de pan met een bakvel en zet op middelhoog vuur. Schep voor elke pannenkoek 2 eetlepels beslag in de pan. Bak ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur totdat de pannenkoek aan de randjes gestold en de onderkant goudbruin is. Draai de pannenkoek voorzichtig om met een dunne spatel en bak ook de andere kant in ongeveer 1 minuut goudbruin.
- Serveer de pannenkoeken met de blauwe bessen, de plakjes banaan en poedersuiker.