Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappels (geschild)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 600 gram witte asperges (geschild)
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 25 gram boter
  • 4 eetlepels panko
  • azijn
  • 4 eieren

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Laat uitstomen en snijd in blokjes.
  2. Meng de rode peper met de yoghurt, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Kook de asperges in 5-7 minuten beetgaar en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm. Schep de dressing door de aardappels.
  3. Blancheer de doperwten, giet ze af en meng door de sla. Spatel de asperges, kappertjes en sla met erwtjes door de aardappels.
  4. Verhit de boter en bak de panko goudbruin. Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Roer het water tot een draaikolkje en breek hierin 1 ei. Gaar circa 3 minuten en schep het ei uit de pan in koud water. Herhaal deze stappen met de overige eieren.
  5. Verdeel de salade over 4 borden, leg een gepocheerd ei erop en snijd open zodat het zachte eigeel over de salade loopt. Bestrooi met de krokante panko.
{16 juni 2021}