200 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
600 milliliter groentebouillon (van 1 tablet)
500 gram diepvriesdoperwten
0.5 bosje peterselie (grof gehakt)
1 stengel bleekselderij (zeer fijngesneden, met loof)
200 gram warmgerookte zalmfilets (in stukjes)
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten glazig. Voeg de aardappels en bouillon toe en kook in circa 10 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
Voeg de doperwten en peterselie toe aan de bouillon en kook nog 2 minuten. Verpak de zalm in aluminiumfolie en verwarm in de oven. Pureer de soep helemaal glad. Giet terug in de pan en voeg de fijngesneden bleekselderij toe. Verwarm de soep nog 1 minuut door.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met peper. Lekker met stokbrood.