- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 1500 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 700 gram spinazie (panklaar)
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 150 milliliter warme melk
- 150 gram blauwe kazen (in kleine blokjes)
- chipolata of gehaktballen
Bereiden
- Kook de aardappelen in een grote pan in water met zout in circa 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de spinazie in fijne reepjes.
- Verwarm de olijfolie en fruit de uien lichtbruin.
- Bak chipolata of gehaktballen.
- Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen.
- Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de melk, gefruite uien en de olie.
- Breng op smaak met zout en peper en schep de kaasblokjes en spinazie erdoor. Serveer direct.
{16 juni 2021}