Ingrediënten

  • 1500 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 700 gram spinazie (panklaar)
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 150 milliliter warme melk
  • 150 gram blauwe kazen (in kleine blokjes)
  • chipolata of gehaktballen

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in een grote pan in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de spinazie in fijne reepjes.
  3. Verwarm de olijfolie en fruit de uien lichtbruin.
  4. Bak chipolata of gehaktballen.
  5. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen.
  6. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de melk, gefruite uien en de olie.
  7. Breng op smaak met zout en peper en schep de kaasblokjes en spinazie erdoor. Serveer direct.

{16 juni 2021}