1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
1 kilogram hutspotgroenten (panklaar)
1 eetlepel zonnebloemolie
300 gram gehakt
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel sambal
25 gram boter
50 milliliter melk
100 gram belegen kaas (geraspt)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappels, wortel en ui in circa 20 minuten gaar in ruim water met zout.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt, de ketjap en sambal toe en bak circa 5 minuten mee.
Giet de aardappels, wortel en ui af en stamp tot een grove hutspot. Voeg de boter en melk toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep het gehakt in de ovenschaal. Schep de hutspot erop en bestrooi met de kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.