Ingrediënten

3 bollen knoflook
3 middelgrote uien
30 g ongezouten roomboter
3 blaadjes gedroogde laurierblaadjes
1 mespunt gemalen kruidnagel
3 el tarwebloem
375 ml verse slagroom
1 liter water
1 kippenbouillontablet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.2

Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.3

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in mooie glaasjes of kommetjes.

{16 juni 2021}