Ingrediënten

1 el kruidenboter
150 g gesneden uien
450 g CêlaVíta minikrieltjes
200 g koelverse gebroken sperzieboon
150 g diepvries tuinerwten
2 middelgrote eieren
5 g verse dille
100 g verse Hollandse garnalen

Bereiden


Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee en giet samen af.

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de dille grof.

Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse garnalen door de krieltjes en verdeel over borden. Leg de ei helften erop en garneer met de rest van de dille.

{8 september 2021}