Ingrediënten

3 tenen knoflook
5 el milde olijfolie
2 el vloeibare honing
2 el za’atar
400 g kiphaasjes
1 kg zoete aardappel
1 courgette
2 rode puntpaprika’s
2 rode uien
2 el groene olijven zonder pit
3¾ g verse munt
100 g witte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅗ van de olie met de honing, knoflook, za’atar en peper. Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.

Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.

Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt.

Haal de plaat uit de oven. Verkruimelde witte kaas erover en verdeel de muntblaadjes erover.

{8 september 2021}