Ingrediënten

  • 4 kippenpoten of 400 gram kippendijfilet
  • olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd) 
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 milliliter rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g) 
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 0.5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram groene olijven (zonder pit)
  • 100 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 eetlepels pesto
  • 200 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten) 
  • stokbrood (voor erbij)

Bereiden

  1. Bestrooi de kippenpoten,- filet met zout en peper, Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kip hierin lichtbruin.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten met het sap, de bouillon, Italiaanse kruiden, olijven en de pesto toe. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes stoven.
  3. Neem de kippenpoten, -filet uit de pan en haal het vlees van het bot. Voeg de kipstukjes met de paprika  en champignons toe aan de saus en laat nog circa 12 minuten zachtjes stoven. Schep in diepe borden en serveer met stokbrood.
{8 september 2021}