Wappeltaart
- Nagerechten
-
Benodigdheden wappeltaart
- 120 gram bloem
- 300 gram optimel Griekse yoghurt vanille
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
- 3 eieren
- 2 appels
- 1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze wappeltaart
- Bekleed een taartvorm met nat bakpapier. Gebruik een taartvorm van ongeveer 18 cm. Doe dit voorzichtig, anders scheurt het bakpapier. (Wij gebruiken hier de WW siliconen bakvorm, waarbij je geen boter hoeft te gebruiken.)
- Meng de bloem en het bakpoeder met elkaar.
- Mix de bloem en het bakpoeder vervolgens met de yoghurt, wat zout en de eieren.
- Giet het beslag in de taartvorm.
- Schil vervolgens de appels. Snijd deze in de gewenste vorm en voeg hier de kaneel aan toe.
- Duw de stukjes appel zachtjes in het beslag, niet te ver. In de WW bakvorm kun je de stukjes appel mooi in de vorm van een bloem neerleggen.
- Bak de taart 60 minuten op 175 graden in een voorverwarmde oven. Leg er eventueel na 45 minuten losjes een stukje aluminiumfolie overheen zodat de taart niet te donker wordt.
- Smakelijk!