Ingrediƫnten

  • 1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 200 g penne (pasta, zak 500 g)
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1/2 tl suiker
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

Bereiden

1. Meng de aubergine met 1 el zout. Laat 30 min. staan in een vergiet. Spoel af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 min. in dezelfde pan.

2. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 min. zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 min. zacht koken. Meng de pasta met de saus. Voeg het basilicum toe en serveer direct.

{17 augustus 2011}