Ingrediƫnten

  • 20 g boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 100 g tuinerwten, extra fijn (pak 450 g diepvries), ontdooid
  • 1 pakje schouderham, dik plak (ca. 160 g)
  • 200 g fusilli (pasta, zak 500 g)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)

Bereiden

1. Verhit de boter in een pan en bak de ui en knoflook 10 min. op laag vuur. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 2 min. op laag vuur (blancheren). Giet af. Snijd de ham in stukjes.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de ham en de slagroom toe aan het uimengsel en breng aan de kook. Meng de pasta met de saus en de tuinerwtjes. Breng op smaak met peper en zout.

{17 augustus 2011}