Ingrediƫnten 4 personen

400 gr kalfshaas in plakken gesneden
400 gr cantharellen
klontje roomboter
Picudo olijfolie (Valderrama)

Werkwijze:

  • Snijd dunne tranches van de kalfshaas en laat deze in de Picudo olijfolie van Valderrama marineren.
  • Peper de tranches terwijl ze in de olijfolie liggen en gebruik minimaal zout. Laat anderhalf uur marineren.
  • Laat de paddenstoelen zachtjes in een klontje boter smoren.
  • Bak de kalfshaas kort aan een zijde op een hoog vuur.

Afwerking:

  • Dresseer de gebakken cantharellen op het bord en arrangeer de kalfshaas met de gebakken zijde naar onder, op de paddenstoelen.
  • Voeg de jus van de kalfshaas bij de jus van de cantharellen en monteer deze vervolgens met de Picudo olijfolie van Valderrama.
  • Dresseer vervolgens de saus rondom het kalfshaasgerecht.

http://www.receptenvantopchefs.nl/gerechten.php?chef=Jean-Michel%20Hengge&soort=hoofdgerecht

{28 augustus 2011}