Kalfshaas met cantharellen
- Vlees & Gevogelte
-
Ingrediƫnten 4 personen
400 gr kalfshaas in plakken gesneden
400 gr cantharellen
klontje roomboter
Picudo olijfolie (Valderrama)Werkwijze:
- Snijd dunne tranches van de kalfshaas en laat deze in de Picudo olijfolie van Valderrama marineren.
- Peper de tranches terwijl ze in de olijfolie liggen en gebruik minimaal zout. Laat anderhalf uur marineren.
- Laat de paddenstoelen zachtjes in een klontje boter smoren.
- Bak de kalfshaas kort aan een zijde op een hoog vuur.
Afwerking:
- Dresseer de gebakken cantharellen op het bord en arrangeer de kalfshaas met de gebakken zijde naar onder, op de paddenstoelen.
- Voeg de jus van de kalfshaas bij de jus van de cantharellen en monteer deze vervolgens met de Picudo olijfolie van Valderrama.
- Dresseer vervolgens de saus rondom het kalfshaasgerecht.
http://www.receptenvantopchefs.nl/gerechten.php?chef=Jean-Michel%20Hengge&soort=hoofdgerecht
{28 augustus 2011}