Ingrediƫnten

– 250 g blokjes gerookte eendenmagret

– 2 jonagoldappelen

– 1/3 komkommer

– 50 g gemengde scheuten

– het sap van 1/2 citroen

– 1 plantje platte peterselie

– 15 takjes bieslook

– 1/2 plantje dille

– 2 eetl. pijnboompitten

– 4 eetl. notenolie

– peper en zout

 

Voorbereiding

– Snipper de dille fijn

– Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm en besprenkel met 1 eetl. citroensap. Meng met de dille

– Snij de komkommer in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de appeltjes

– Hak de platte peterselie en het bieslook grof en meng met de gemengde scheuten

– Kleur de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof

Bereiding

1. scheuten op de borden.

2. Meng de notenolie met de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout. Giet deze vinaigrette over de blokjes appel en komkommer en leg ze in een inox ring op de gemengde scheuten

3. Voeg er de blokjes gerookte eendenmagret aan toe

Afwerking

Garneer de salade met takjes bieslook en de gekleurde pijnboompitten

 

{12 september 2011}