Erwtenstamppot met makreel
- Eenpansgerechten
-
Ingrediënten
- 1.2 kg aardappelen vastkokend +
- 25 g boter +
- 2 uien, gesnipperd +
- 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries) +
- 300 g gerookte makreel, in stukjes +
- 1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden +
- 1 bekertje slagroom (125 ml) +
- 1 el fijne mosterd,
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tuinerwten toe en bak in 4 min. beetgaar. Doe de makreel en bieslook erbij. Verwarm de slagroom in een steelpan.
- Stamp de aardappelen en slagroom met de pureestamper tot puree. Schep het tuinerwten-mengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Vervang de makreelfilet eens door gerookte zalmsnippers (pakje 250 g).
{12 maart 2012}