Ingrediƫnten

  • 100 g krieltjes (aardappelen, zak 500 g)
  • 1 kleine prei
  • 2 eieren
  • 1 tl pittige mosterd (bijv. Dijonmosterd, potje 215 g)
  • 2 el rodewijnazijn
  • 7 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 gerookte kipfilet (ca. 150 g)
  • 1 tl vloeibare honing

Bereiden

Kook de krieltjes in ca. 15 min. gaar. Snijd de prei in de lengte doormidden. Was de helften en snijd in halve ringen van 1 cm. Kook 1 min. in water met zout, giet af en laat afkoelen. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Kook de eieren 7 min., laat schrikken onder koud stromend water en pel. Giet de krieltjes af en laat afkoelen.

Maak in een schaal een vinaigrette met de mosterd, 1 el azijn en een mespunt zout. Klop er met een garde langzaam 4 el olie door. Voeg de dragon toe en breng op smaak met peper.

Snijd de eieren in stukjes. Meng de krieltjes, de prei en de eieren door de vinaigrette. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Schep de salade op 4 borden en leg de kip erop.

{12 december 2010}