Ingrediënten

  • 2 pakken gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) +
  • 1 el olijfolie +
  • 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) +
  • 2 uien, gesnipperd +
  • 1 pak tuinbonen/erwten fijn (300 g, diepvries) +
  • 1 beker crème fraîche (125 ml) +
  • 1 zak rucola (sla, 75 g) +
  • 50 g Pecorino Romano (kaas)

Bereiden

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes in ca. 6 min. knapperig.
  3. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.
  4. Meng de bevroren tuinboontjes erdoor en bak 5-6 min. tot ze ontdooid en beetgaar zijn.
  5. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. 2. Schep de gnocchi erdoor. Verdeel over 4 borden en leg er wat rucola op. Schaaf de kaas erover.
{12 maart 2012}