Ingrediënten

  • 175 g kokosbiscuit (Zaanse kermis, pakje 335 g) +
  • 4 bolletjes Chinese stemgember (potje 240 g) +
  • 125 g boter, gemolten +
  • 2 x 2 stuks limoenen, schoongeboend +
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g) +
  • 4 eieren, gesplitst +
  • 30 g poedersuiker +
  • 150 g suiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de biscuit en gember fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Verdeel dit over de bodem van de taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.
  2. Rasp de groene schil van 2 limoenen en pers ze alle 4 uit. Breng het rasp, sap, de melk en deeidooiers in een steelpan al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. al roerend inkoken. Schenk over de taartbodem. Bak 20 min. in de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  3. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een mengkom. Smelt de suiker in 5 el water in een steelpan op laag vuur. Verhit de suikersiroop tot ca. 120 °C. Deze is dan licht van kleur en helder en er verschijnen bellen aan het oppervlak. Je kunt de temperatuur ook meten met een keukenthermometer. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf ca. 5 min. kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur.
  4. Zet de ovengrill aan. Verdeel het schuim over de taart. Zet onder de grill en laat het schuim in 5 min. goudbruin kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan!
  5. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast. Serveer koud.
{12 maart 2012} {Tags: }