Ingrediënten

  • 8 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +
  • 600 g broccoli, in roosjes +
  • 4 eieren +
  • 1 beker slagroom (250 ml) +
  • 2 tl kerriepoeder +
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes +
  • 1 pakje gerookte zalmsnippers (250 g) +

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in.
  2. Kook de broccoli in 3 min beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
  3. Meng het ei-roommengsel in een kom met de broccoli, bosui en zalm. Verdeel over de vormpjes.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30. min. goudbruin en gaar.

Nabereiden

De taartjes kunnen 1 dag van tevoren bereid worden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C

Materialen

  • 4 springvormen (Ø 12 cm), ingevet
{12 maart 2012} {Tags: }