Broccoli-zalmtaartjes
- Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 8 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +
- 600 g broccoli, in roosjes +
- 4 eieren +
- 1 beker slagroom (250 ml) +
- 2 tl kerriepoeder +
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes +
- 1 pakje gerookte zalmsnippers (250 g) +
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in.
- Kook de broccoli in 3 min beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
- Meng het ei-roommengsel in een kom met de broccoli, bosui en zalm. Verdeel over de vormpjes.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30. min. goudbruin en gaar.
Nabereiden
De taartjes kunnen 1 dag van tevoren bereid worden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C
Materialen
- 4 springvormen (Ø 12 cm), ingevet