Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne rigate (pasta, zak 500 g, biologisch) +
  • 1 pompoen (biologisch) +
  • 3 el olijfolie +
  • 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) +
  • 1 ui, gesnipperd +
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g) +
  • 2 tl gedroogde salie +
  • 150 g oude kaas 48+, geraspt

Bereiden

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin.
{12 maart 2012}