- Pasta en pannekoek
-
Ingrediënten
- 300 g volkoren penne rigate (pasta, zak 500 g, biologisch) +
- 1 pompoen (biologisch) +
- 3 el olijfolie +
- 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) +
- 1 ui, gesnipperd +
- 1 blik tomatenblokjes (400 g) +
- 2 tl gedroogde salie +
- 150 g oude kaas 48+, geraspt
Bereiden
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin.
{12 maart 2012}