Ingrediƫnten

  • 200 g zalm (stuk, biologisch)
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
  • 1 bosui, in ringen

Materialen

  • portioneerring

Bereiden

Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm en de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.

Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over 4 borden. Garneer met een blaadje koriander. Besprenkel vlak voor serveren met limoensap naar smaak.

{14 december 2010}