Aardpeersoep met Selder-garnituur
- Soep
-
- 600 gram aardpeer
- 3 stengels groene (dunne) selderij
- 1 eetlepel boter
- 6 ansjovis-reepjes
- 1 deciliter room
- 1 liter tuinkruidenbouillon
- zwarte peper
Bereiding:
- Snij 2 stengels selderij in grove stukken
- Snij de derde stengel selderij in fijne blokjesen zet die opzij voor de garnituur
- Schil de aardperen met een dunschiller, snij ze in 2 à 4 stukken en leg ze in koud water (om verkleuring te voorkomen)
- Laat de ansjovis-reepjes uitlekken op keukenpapier
- Kruid de room met peper
- Klop de room op en plaats hem afgedekt in de koelkast
- Smelt boter in een ruime kookpot
- Breng er de stukken aardpeer en selder er in en laat en even stoven
- Voeg daar de kruiden-bouillon bij en laat alles ± 20 minuten gaarkoken
- Voeg er de ansjovis-reepjes bij en mix alles fijn
- Stoof ondertussen ook de selderij -blokjes voor de garnituur en houd deze warm
- Laat de gemixte soep nog even opwarmen
- Breng de soep eventueel op smaak met peper
- Verdeel de soep over de borden en lepel er wat room over
- Strooi er de blokjes selder over en dien de soep onmiddellijk op