Ingrediënten

  • 600 gram aardpeer
  • 3 stengels groene (dunne) selderij
  • 1 eetlepel boter
  • 6 ansjovis-reepjes
  • 1 deciliter room
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • zwarte peper

Bereiding:

  1. Snij 2 stengels selderij in grove stukken
  2. Snij de derde stengel selderij in fijne blokjesen zet die opzij voor de garnituur
  3. Schil de aardperen met een dunschiller, snij ze in 2 à 4 stukken en leg ze in koud water (om verkleuring te voorkomen)
  4. Laat de ansjovis-reepjes uitlekken op keukenpapier
  5. Kruid de room met peper
  6. Klop de room op en plaats hem afgedekt in de koelkast
  7. Smelt boter in een ruime kookpot
  8. Breng er de stukken aardpeer en selder er in en laat en even stoven
  9. Voeg daar de kruiden-bouillon bij en laat alles ± 20 minuten gaarkoken
  10. Voeg er de ansjovis-reepjes bij en mix alles fijn
  11. Stoof ondertussen ook de selderij -blokjes voor de garnituur en houd deze warm
  12. Laat de gemixte soep nog even opwarmen
  13. Breng de soep eventueel op smaak met peper
  14. Verdeel de soep over de borden en lepel er wat room over
  15. Strooi er de blokjes selder over en dien de soep onmiddellijk op
{12 maart 2012}