Hertenstoof met uienpuree
- Vlees & Gevogelte
-
- 500g hertengoulash
- 1 potje zilveruitjes
- 1 dl witte wijn
- 2 dl rode wijn
- 5dl runderbouillon
- 3 el tomatenpuree
- 200g wortel, in stukjes
- 3 grote uien, in halve ringen
- 4 middelgrote gekookte aardappels
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 10 takjes peterselie
- 1 el suiker
- 1½ dl volle melk
- 100g boter olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Smelt 2 el olie en 50g boter en bak het vlees aan en bestrooi met peper en zout
- Karameliseer met 1 el suiker
- Voeg de tomatenpuree en de zilveruitjes toe en blus af met de rode wijn en de bouillon
- Breng het aan de kook en draai dan het vuur laag
- Voeg de wortel, knoflook, peterselie en laurierblaadjes toe, plaats het deksel en laat 3 uur sudderen op laag vuur
- Laat het daarna eventueel nog op hoog vuur inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper
Uienpuree
- Fruit de uiringen in 4 el olie in een hapjespan
- Blus af met de witte wijn en laat het tot de helft inkoken
- Voeg de onderwijl gekookte en uitgestoomde aardappels toe, samen met 50g boter en de melk
- Neem de pan van het vuur en stamp alles fijn en tot puree
- Breng op smaak met peper en zout
- Roer er eventueel nog een eetlepel scherpe mosterd door