Ingrediënten

  • 1/2 duopak gerookte magere spekblokjes (a 250 g) +
  • 1 bakje champignons (250 g), in plakjes +
  • 2 preien gewassen en in halve ringen +
  • 3 potten jonge kapucijners (a 330 g), uitgelekt +
  • 1 schaal runderchipolata (worstjes, 300 g) +

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes 5 min. in een hapjespan zonder boter of olie. Voeg de champignons en prei toe en bak 5 min. mee.
  2. Schep de kapucijners erdoor en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Verdeel de kapucijnerschotel over 4 borden en leg de worstjes erbij. Lekker met piccalilly.
{12 maart 2012}