Ingrediënten

    • 300 gram panklare spinazie
    • 150 gram bloem
    • 200 ml crème fraîche

    • 3  eieren
    • 1 teen fijngehakte knoflook

  • 2  gesnipperde uien
  • 175 gram gorgonzola in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • lage dichte taartvorm of ovenschaal van 26 cm ingevet
Bereidingsstappen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm de olijfolie in een pannetje en bak hierin de uit en knoflook op laag vuur 3 minuten. Strooi er zout en peper over. Neem de pan van het vuur.
  3. Spreid de blaadjes spinazie uit op een plank en snijd de grotere blaadjes in kleinere stukken.
  4. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en roer de bloem en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Meng de spinazie erdoor. Schep dit mengsel in de taartvorm en verdeel de blokjes gorgonzola en de gefruite ui erover.
  5. Zet de taartvorm op het rooster onder in de oven en bak de spinazietaart in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart uit de oven 5 minuten afkoelen. Snijd de spinazietaart in punten.
{30 mei 2012} {Tags: }