Dim Sum gevuld met rundsgehakt in krachtige bouillon
- Stoomoven, Voorgerechten
-
Ingrediënten
200gr rundsgehakt,
2 eieren
1 teentje gehakte look
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
1 eetlepel fijngesneden koriander
2 pijpajuintjes
½ eetlepel sesamolie
1 mespunt gehakte rode chili peper
16 tal dimsum velletjes
10gr gember
enkele peperbolletjes
5cl mirin
5cl sojaBereiding
- Meng het rundsgehakt met het ei, de look, gehakte peterselie en koriander, fijngesneden wit van pijpajuin, sesamolie, rode chili – peper, peper van de molen en zout.
- Leg de wonton-velletjes open en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Verdeel de farce van rundsgehakt over de wonton-velletjes. Breng de 4 punten van de wonton bij elkaar en druk goed samen tot een buideltje. Stoom de dimsum 8 tot 10 min op 100°C.
- Verhit 1L rundsbouillon op het vuur met de gember, groen van pijpajuin en peperbollen. Laat trekken. En breng op smaak met mirin en sojasaus. Giet door een fijne zeef.
- Werk af met enkele verse korianderblaadjes.