Ingrediënten

500 g rundergehakt

250 g varkensgehakt

2 witte boterhammen

1 rode paprika, 1 groene paprika

2 uien

1 bosje bieslook

2 eieren

100 g rijst

zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper

Bereiding

1. Het gehakt in een kom doen. De 2 boterhammen in water laten weken, uitknijpen en aan het gehakt toevoegen.
2. De rode, de groene paprika in kleine stukjes snijden evenals de 2 uien, de bieslook fijnhakken en alles aan het vlees toevoegen.
3. Dan de rijst eronder vermengen te samen met de twee opgeklopte eieren.
4. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper en alles goed vermengen.
5. Het geheel in een ingevette niet geperforeerde stoomovenpan doen en goed aandrukken.Overdek de pan met hittebestendige niet geperforeerde huishoudfolie.
6. Stoom gedurende 60 minuten op 100°C.

Het gerecht van de wanden losmaken en op een warme schotel serveren.
Dien op  met tomaten- of kaassaus en sla.

Opmerking : wanneer zich veel vocht gevormd heeft, dit voor het storten afgieten en voor het bereiden van de saus gebruiken.

{26 juni 2012}