Groenteterrine
- Hoofdgerechten, Stoomoven
-
Ingrediënten
200 g broccoliroosjes
200 g worteltjes in fijne schijfjes
150 g erwtjes
150 g rode paprika’s in kleine stukjes
100 g kipfilet
6 eieren
125 g room
125 ml melk
koffielepeltje zout, peper en nootmuskaat
Bereiding
1. Stoom de groenten in een geperforeerde schaal gedurende 9 minuten op 100°C.
2. Maal ongeveer 200 g groenten (van alles een beetje) samen met het kipfilet fijn. Meng er de eieren, de room, de melk, het zout, de peper en de nootmuskaat door.
3. Vet een terrinevorm in, en doe er 1/3 van het mengsel in, leg hierboven een laag met de helft van de overgebleven groenten. Voeg er nogmaals 1/3 van het mengsel bovenop, en hierboven een laag van de overgebleven groenten. Eindig met het overige mengsel.
4. Stoom de terrine gedurende 40 minuten op 100 °C.
De terrine kan lauw of koud geserveerd worden.
{26 juni 2012}