Kip stoofschotel
- Hoofdgerechten, Stoomoven
-
Ingrediënten
600 g kipfilet in stukjes gesneden
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels acaciahoning
2 eetlepels vers sinaasappelsap
1 middelgrote wortel in julienne gesneden
150 g gebroken groene boontjes
4 fijngesneden pijpajuintjes
partjes sinaasappel (voor te garneren)
1 teentje geperste knoflook
Bereiding
1. Doe de kipfilet in een niet geperforeerde stoomovenpan en overgiet met de sojasaus, de honing, de knoflook en het sinaasappelsap.
2. Laat de kip hierin 2 uur afgedekt marineren.
3. Giet de marinade af (en bewaar). Roer de groenten door de kip en stoom gedurende 25 minuten op 95°C.
4. Giet intussen de marinade in een pannetje en kook ze in tot een lichte gebonden saus.
5. Meng onder het kipmengsel en serveer op een bedje van aardappelen.
{26 juni 2012}