Omeletrolletje met gerookte zalm
- Hoofdgerechten, Stoomoven
-
Benodigde ovenaccessoires:
rooster, vierkante vorm 20 x 20 cm + bakfolieIngrediënten (voor 4 personen)
3 eieren
2-3 eetlepels verse roomkaas met kruiden
50 g gerookte zalm
handje rucola
zout
peperBereiding:
- De eieren loskloppen met 2 eetlepels water, zout en peper naar smaak.
- De bakvorm met bakfolie bekleden, het eimengsel erin gieten en op het rooster circa 8 minuten stomen op 80°C.
- De omelet op een stuk plasticfolie op de plank storten. Iets laten afkoelen en met verse roomkaas bestrijken. Houd 3 cm van de bovenkant vrij.
- De roomkaas afdekken met gerookte zalm en er vervolgens wat kleingesneden rucola opleggen.
- De omelet met behulp van het plasticfolie stevig oprollen en ten minste een uurtje in de vriezer leggen.
- Het plasticfolie verwijderen en de omletrol in plakken of in schuine repen snijden.
- Aan een houten prikker 3 rolletjes steken en garneren met wat rucola.