- Groente
-
Ingrediënten
- 4 stronken witlof +
- 50 g boter +
- 3 el rietsuiker +
- 2 peren (bijv. doyenne du comice), geschild +
- 200 g Hollandse blauwaderkaas, in blokjes +
- 100 g walnoten, grof gehakt +
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal.
- Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
- Verdeel de kaas en walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.
- Lekker met gebakken aardappelen.
{3 november 2012}