Ingrediënten

  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen +
  • 1 pompoen +
  • 1 bekertje zure room (125 ml) +
  • 1 rode paprika, in blokjes +
  • 150 g cambozola 70+ (milde blauwaderkaas), in plakjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
  3. Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor.
  4. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.

 

{3 november 2012}