- Soep
-
Ingrediënten
- 750 g kruimige aardappelen +
- 4 el olijfolie +
- 4 preien, in ringen +
- 3 vleesbouillontabletten +
- 1 pakje bacon (150 g) +
- 1 beker crème fraîche (200 ml) +
- 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de aardappel en prei 5 min. op laag vuur. Schenk er 1 1/2 liter water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min.
- Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
- Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in 4 diepe borden. Verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.
- Lekker met donkerbruin brood.
{3 november 2012}