- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen +
- 3 el olijfolie +
- 2 preien, gewassen en in ringen +
- 2 uien, in halve ringen +
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes +
- 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g) +
- 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes +
- 1 duopak gerookte kipreepjes (200 g)
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door.
- Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.
{3 november 2012}