Romige ovenschotel met meiraap
- Groente, Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten (2 personen):
- 1 grote meiraap
- 2 aardappels
- 1 teen knoflook
- 1 flesje kookroom (ik gebruikte light, dat maakt het gerecht minder zwaar)
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de meiraap en de aardappels, zodat er geen grond meer aan zit. Snijd ze in dunne plakken. Snijd de knoflook doormidden (pellen hoeft niet) en smeer daar een ovenschaal mee in.
- Vet dan de ovenschaal in. Bedek de bodem met plakken meiraap en aardappel. Strooi daar peper, zout en nootmuskaat over. Doe daar nog een laag plakken op en bestrooi die ook weer met peper, zout en nootmuskaat. Vul op deze manier de hele schaal.
- Giet dan de room over de schotel. Zet de ovenschotel in de oven op 180 graden, voor 75 minuten. Je kunt af en toe de schotel er even uithalen om de plakken wat om te scheppen.