Spitskool met groentevulling
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
2 spitskolen (à 400 g)
1 grote ui
2 teentje knoflook
2 wortels
30 g boter
500 g gemengd gehakt
1 ei
3-4 el paneermeel
1 el verse fijngehakte peterselie
zout ~ versgemalen peper
1 tl karwijzaad ~ boter om in te vettenBereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C en beboter een ovenschaal.
2. Maak de kolen schoon, was en halveer ze en blancheer ± 7 minuten in kokend zout water.
3. Haal uit de pan, spoel koud af en laat uitlekken. Haal de binnenste bladeren eruit en snij in fijne reepjes, zet de uitgeholde kolen apart.
4. Pel de uien en knoflook en snij in fijne blokjes. Schil de wortels en rasp ze grof. Verhit de boter in een pan en bak alle groenten 3-4 minuten onder voortdurend keren aan.
5. Doe het gehakt in een grote kom en meng ei, paneermeel, groenten en peterselie erdoor. Voeg zout, peper en karwijzaad toe en vul de halve spitskolen ermee. Leg in de ovenschaal en bak 30-35 minuten. Haal uit de oven en serveer direct.
45 minuten + 35 minuten oventijd
{29 november 2012}