- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
- 300 g bami +
- 6 el zonnebloemolie +
- 1 schaal sugar snaps (200 g) +
- 1 struik paksoi, in reepjes + (spinazie is een goed alternatief)
- 1 bakje boemboe voor bami goreng (100 g) + (een scheutje soja volstaat ook)
- 4 eieren, losgeklopt +
- garnalen (200g) +
- 1 bakje taugé (125 g) + (prei is een goed alternatief)
Bereiden
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok. Roerbak de sugarsnaps en paksoi 3 min. Schep de boemboe (zonder extra water) erdoor en bak nog 2-3 min.
- Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Schenk in elke pan een 1/4 van het ei. Bestrooi direct met een 1/4 van de garnalen en peper en zout. Bak de omeletten in 2-3 min. gaar en keer halverwege. Houd de omeletten op een bord onder een deksel warm en bak op dezelfde manier nog 2 omeletten.
- Giet de mienestjes af. Voeg samen met de taugé toe aan de groenten in de wok en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper. Verdeel de garnalen-omeletten over 4 borden, schep de groentemie erop en klap de omeletten dubbel.
{22 januari 2013}