Ingrediënten

4 kleine mooie pastinaken

2 stevige kleine courgettes

175 g Parmezaanse kaas

1 tlwitte peper

125 ml volle melk

125 ml room

2 teentjes knoflook, geperst

2 el boter

Bereiden

  1. Rasp de pastinaken en courgette op de grove rasp. Rasp de parmezaan op fijne rasp. Meng de geraspte pastinaak, de courgette, de helft van de parmezaan en de witte peper door elkaar heen.
  2. Meng de melk, room en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet een ovenschaal van ruim een liter in met boter en verdeel de geraspte groente erover in een dikke laag. Druk de groente licht aan. Schenk het melkroommengsel er getijkmatig over. Zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de ovenschaal met de rest van de parmezaan en verdeel de boter er in vlokjes over. Bak de gratin in 40 min. goudbruin en gaar.
{22 januari 2013}