Ingrediënten

250 g pastinaak, geschild

250 g kruimige aardappels, geschild

2 eieren, gesplitst

2 el Griekse yoghurt

2 el zelfrijzend bakmeel

2-3 el boter

Bereiden

  1. Snijd de pastinaak en aardappels in dikke plakjes, zet ze op met ruim water en zout. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels en pastinaak in 15 min. gaar. Giet het kookvocht af, stamp ze tot een fijne puree. Klop met een vork de eierdooiers en Griekse yoghurt erdoor. Druk eventueel grotere stukjes aardalppel met de vork plat.
  2. Voeg zelfrijzend bakmeel toe aan het afgekoelde aardappel-pastinaakmengsel enl breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de eiwitten in een schone kom met een snufje zout stijf. Schep het eiwit in twee delen door het beslag.
  4. Verwarm een koekenpan met een beetje boter, schep met een grote lepel hoopjes beslag in de pan, bak de blini‘s 1 2 min. aaniiedere kant op middelhoog vuur. Schep ze op een bord en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
  5. Doe hetzelfde met het resterende beslag.
{22 januari 2013}