Stamppot andijvie met komijnekaas
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
500 a 600 gram kruimige aardappelen
0,5 stronk andijvie, gewassen en gedroogd
150 gram komijnekaas (authentieke Leidse, anders Goudse met komijn)
1 dl warme halfvolle melk
1 eetlepel mosterd
peper en zoutBereiding
- Kook de aardappelen gaar.
- Snijd de andijvie in ragdunne reepjes.
- Snijd de komijnekaas in blokjes van 0,5 x 0,5 x 0,5 cm.
- Maak de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper of nog beter met een pureeknijper, desnoods met een vork.
- Maak puree van de nog hete fijngemaakte aardappelen en de warme melk. Breng de puree op smaak met zout, peper en mosterd.
- Roer de andijvie door de puree. Warm de stamppot nog even door en meng er dan de blokjes kaas doorheen.