Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren
  • 3 takjes tijm
  • 350 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte oude kaas
  • scheutje olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de schorseneren en was ze goed, dep droog
    met keukenpapier.
  3. Ris de tijmblaadjes
  4. Pers het teentje knoflook uit.
  5. Meng de room, driekwart van de tijm, knoflook, veel zwarte peper en de geraspte kaas, breng op smaak met zout
  6. Leg de schorseneren in de lengte in een ovenschaal en schenk het roomkaasmengsel erover, verdeel goed
  7. Besprenkel met een scheutje olijfolie en nog wat tijm
  8. Bak de gratin in ± 45 min. gaar, zet de laatste 3 min. de oven op de grilstand en bak de gratin mooi goudbruin

 

{13 februari 2013}