Gratin van schorseneren met tijm, room en oude kaas
- Groente
-
Ingrediënten
- 1 kg schorseneren
- 3 takjes tijm
- 350 ml slagroom
- 1 teentje knoflook
- 100 g geraspte oude kaas
- scheutje olijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schil de schorseneren en was ze goed, dep droog
met keukenpapier. - Ris de tijmblaadjes
- Pers het teentje knoflook uit.
- Meng de room, driekwart van de tijm, knoflook, veel zwarte peper en de geraspte kaas, breng op smaak met zout
- Leg de schorseneren in de lengte in een ovenschaal en schenk het roomkaasmengsel erover, verdeel goed
- Besprenkel met een scheutje olijfolie en nog wat tijm
- Bak de gratin in ± 45 min. gaar, zet de laatste 3 min. de oven op de grilstand en bak de gratin mooi goudbruin