Ingrediënten

  • 5 plakjes kant en klaar taartdeeg
  • 2 middelgrote courgettes
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 40 g achterham, in dunne plakken, grof gesneden
  • 1 rijpe camembert van 225 g

taartvorm van 25 cm ø, ingevet

Bereiden

  1. Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk goed aan in de hoeken en snijd overtollig deeg af.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Snijd voor de vulling de courgettes in in de lengte door en s.nijd dan in halvemaantjes van 6 mm dik.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in een aantal porties, zo’n 2-3 min per portie. Roer niet te vaak zodat goudbruine plekjes kunnen ontstaan.
  5. Meng de eieren, room, snuf zout en wat versgemalen peper in een kom. Verdeel de ham over de bodem van het deeg. Voeg de courgette toe en verdeel gelijkmatig.
  6. Schenk het ei-roommengsel over de courgette en de ham. Snijd de camembert in acht puntjes en verdeel gelijkmatig over de taart.
  7. Bak 40-50 min. tot gaar en stevig en goudbruin. Laat 15 min. afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm. Serveer warm of op kamertemperatuur.
{13 februari 2013} {Tags: }