Courgette-camemberttaart
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- 5 plakjes kant en klaar taartdeeg
- 2 middelgrote courgettes
- 40 ml extra vergine olijfolie
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 40 g achterham, in dunne plakken, grof gesneden
- 1 rijpe camembert van 225 g
taartvorm van 25 cm ø, ingevet
Bereiden
- Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk goed aan in de hoeken en snijd overtollig deeg af.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd voor de vulling de courgettes in in de lengte door en s.nijd dan in halvemaantjes van 6 mm dik.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in een aantal porties, zo’n 2-3 min per portie. Roer niet te vaak zodat goudbruine plekjes kunnen ontstaan.
- Meng de eieren, room, snuf zout en wat versgemalen peper in een kom. Verdeel de ham over de bodem van het deeg. Voeg de courgette toe en verdeel gelijkmatig.
- Schenk het ei-roommengsel over de courgette en de ham. Snijd de camembert in acht puntjes en verdeel gelijkmatig over de taart.
- Bak 40-50 min. tot gaar en stevig en goudbruin. Laat 15 min. afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm. Serveer warm of op kamertemperatuur.