Boerenkool-Wínterwortelsoep
- Soep
-
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, fijngesneden
- 125 g gerookte spekreepjes
- 300 g kruimige aardappels. geschild
- 175 g winterwortel, geschild
- 175 g pastinaak, geschild
- 2 laurierblaadjes
- 100 g fijngesneden boerenkool
- 1 l kippenbouillon (van tablet)
Bereiden
- Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui toe en bak ± 5 min., voeg de spekreepjes toe en bak tot het spek bijna krokant is.
- Snijd de aardappels in blokjes van 1 cm groot en voeg ze toe.
- Snijd de wortel en pastinaak in vieren en snijd in dunne plakjes en voeg toe.
- Voeg de laurier en de boerenkool toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de bouillon toe, breng op smaak met peper. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep minimaal ± 20 min.
- Verwijder de laurierblaadjes.
- Schep de helft van de soep in een keukenmachine en pureer fijn. Roer de gepureerde soep en de niet gepureerde soep door elkaar. Breng op nieuw aan de kook.