Knolselderijsoep met makreel en dilleroom
- Soep
-
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 knolselderij, in blokjes
- 1 flinke kruimige aardappel, in blokjes
- 125 ml droge witte wijn
- 1,1/2 l visbouillon (van tablet)
- 1 gerookte of gestoomde makreel
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el dille, fijngehakt
- 125 ml crème fraiche
- in knoflookolie gebakken stokbroodjes voor erbij
Bereiden
- Verwarm in een soeppan de boter en bak hierin de sjalot zachtjes.
- Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak 2 min. mee, zonder te kleuren.
- Schenk de wijn en de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Kook de aardappel en knolselderij in 10-12 min. gaar.
- Verdeel het visvlees van de makreel in vlokken.
- Meng de knoflook en de dille door de crème fraîche.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de makreel toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in de kommen en schep er een flinke lepel dilleroom in.
- Geef er de in knoflookolie gebakken stokbroodjes
bij.