Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 1 flinke kruimige aardappel, in blokjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1,1/2 l visbouillon (van tablet)
  • 1 gerookte of gestoomde makreel
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 125 ml crème fraiche
  • in knoflookolie gebakken stokbroodjes voor erbij

Bereiden

  1. Verwarm in een soeppan de boter en bak hierin de sjalot zachtjes.
  2. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak 2 min. mee, zonder te kleuren.
  3. Schenk de wijn en de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  4. Kook de aardappel en knolselderij in 10-12 min. gaar.
  5. Verdeel het visvlees van de makreel in vlokken.
  6. Meng de knoflook en de dille door de crème fraîche.
  7. Pureer de soep met de staafmixer.
  8. Voeg de makreel toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in de kommen en schep er een flinke lepel dilleroom in.
  9. Geef er de in knoflookolie gebakken stokbroodjes
    bij.
{13 februari 2013}