Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el sesamzaad
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 2 el karnemelk
  • 100 g blauwaderkaas

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie en knoflook in een kom en besprenkel de frieten ermee.
  2. Bestrooi met 1 el sesamzaad en zout en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  3. Keer na 25 min. en bestrooi met de rest van het  sesamzaad.
  4. Doe ondertussen de zure room en karnemelk in de beker van de staafmixer. Verkruimel de kaas erbij en pureer kort. Breng op smaak met peper. Serveer de frieten met de dip.
  5. Lekker met kipdrumsticks en ijsbergsla.
{13 februari 2013} {Tags: , , }