Gebakken aardappelen met spek en spiegelei
- Eenpansgerechten, Hoofdgerechten
-
Ingrediënten
– vastkokende aardappelen (1 kg)
– gerookte spekreepjes (200 gram)
– olijfolie (2 eetlepels)
– grote ui (1 )
– rode paprika i (1 )
– verse oregano (1 eetlepel)
– grote eieren (4 )
– paprikapoeder (1 theelepel)
– ovenschaaltjes (4 eenspersoons)
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven op 200 °C.
2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1 cm.
3 Snipper de ui.
4 Snijd de paprika in blokjes.
5 Hak de oregano fijn.
6 Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water en wat zout in vijf minuten half gaar.
7 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
8 Bak de spekreepjes in een hapjespan met olijfolie op matig hoog vuur knapperig bruin.
9 Schep ze op een bordje en bak de ui en paprika twee minuten zachtjes in het bakvet.
10 Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze al omscheppend in drie tot vier minuten goudbruin.
11 Schep de spekreepjes en de oregano erdoor en voeg peper naar smaak toe.
12 Doe dit aardappelmengsel over in een eenpersoons ovenschaaltjes en breek boven elk schaaltje een ei.
13 Strooi wat paprikapoeder en peper over het ei.
14 Schuif de schaaltjes in de oven en laat de eieren in 10-15 minuten stollen.
{23 oktober 2013}