Cham­pig­non

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie +
  • 900 aardappelschijfjes +
  • 500 g groene asperges (diepvries) +
  • 25 g boter +
  • 400 g champignons (in kwarten) +
  • 1 bospaddestoelenbouillontablet +
  • 250 ml boursin cuisine sjalot bieslook (bakje) +
  • 2 tl gedroogde tijm

Bereiden

1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min. op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de Boursin Cuisine en de tijm toe. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.

3. Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.

{23 oktober 2013}