Spruitjestaart
- Hoofdgerechten, Ovenschotels
-
Ingrediënten
- geraspte belegen kaas (100 gram)
- slagroom (125 ml)
- eieren (4 )
- ham (100 gram)
- diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
- kleine spruitjes (500 gram)
- lage taartvorm van 24 cm
Bereidingswijze
1 Maak de spruitjes schoon.
2 Laat het deeg ontdooien.
3 Snijd de ham in blokjes.
4 Vet de vorm in.
5 Kook de spruitjes in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
6 Spoel ze in een vergiet met koud water (zo blijven ze mooi groen en knapperig) en laat ze goed uitlekken.
7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
8 Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een dunne ronde lap van 30 cm.
9 Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de spruitjes en ham over de bodem.
10 Klop de eieren los met de slagroom en kaas en schenk dit mengsel over de spruitjes in de vorm.
11 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
{20 november 2013} {Tags: quiche}